Electrocardiogramă și seismocardiogramă prin intermediul unui plasture

Cercetătorii de la University of Texas din Austin au dezvoltat un dispozitiv purtabil pe pieptul pacientului care poate obține atât date de electrocardiogramă, cât și de seismocardiogramă de la inimă. În timp ce EKG-ul de bază poate fi monitorizat prin ceasuri inteligente, niciun alt dispozitiv purtabil nu îl combină cu seismocardiografia, care ar fi obținută în mod convențional prin ascultarea inimii folosind un stetoscop. Asocierea ambelor măsurători într-un singur dispozitiv purtabil discret permite clinicienilor să obțină o imagine mai completă a sănătății cardiace, lăsând în același timp pacienții să își desfășoare activitățile zilnice.

Tehnologiile purtabile schimbă modul în care monitorizăm pacienții și obținem date clinice, înlocuind programările medicale incomode și electronicele voluminoase din trecut. Simpla aplicare pe piele a unui purtabil ar putea permite pacienților să își desfășoare activitățile zilnice, oferind în același timp date valoroase de sănătate care ar putea dezvălui o problemă de sănătate și ar putea provoca un tratament precoce.

„Majoritatea bolilor cardiace nu sunt foarte evidente. Daunele sunt făcute în fundal și nici nu știm asta”, a spus Nanshu Lu, un cercetător implicat în studiu. „Dacă putem avea o monitorizare continuă și mobilă acasă, atunci putem face diagnostic și tratament precoce, iar dacă acest lucru se poate face, 80% din bolile de inimă pot fi prevenite.”

Această ultimă tehnologie ofertă un „tatuaj electronic” flexibil, care este plasat pe pieptul pacientului și care poate asigura o monitorizare cardiacă continuă timp de cel puțin 24 de ore, deși bateria minusculă are o autonomie de 40 de ore și poate fi schimbată de către pacientul dacă este necesar. Plasturele flexibil cântărește doar 2,5 grame și poate transmite fără fir datele cardiace.

Dispozitivul purtabil poate obține două tipuri de date cardiace, electrice și mecanice, care împreună oferă o imagine mai completă a sănătății inimii. Acestea sunt date de electrocardiografie și seismocardiografie. Ultimul tip de date sunt acustice, sunt generate de valvele cardiace și sunt de obicei auzite printr-un stetoscop.

University of Texas at Austin

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s