Capsula care furnizează curent electric stomacului stimulează apetitul și reduce greața

Cercetătorii de la MIT au dezvoltat o capsulă concepută pentru a fi înghițită și care va furniza un mic curent electric în peretele stomacului. Dispozitivul conține un electrod care se înfășoară în jurul său și mici șanțuri care atrag lichidul departe de electrod și îl ajută să intre în contact cu peretele stomacului. Tehnologia stimulează celulele endocrine din mucoasa stomacului pentru a secreta mai mult hormonul numit grelină, care stimulează apetitul și reduce greața. Cercetătorii speră că dispozitivul ar putea ajuta pacienții cu tulburări de alimentație sau afecțiuni precum cașexia, o afecțiune care poate apărea la pacienții cu cancer.

Conceptul de a furniza energie electrică la stomac pentru a ajuta la probleme gastrointestinale a fost testat pentru prima dată la pacienții cu gastropareză care suferă de motilitate gastro-intestinala lentă, în speranța că va crește contracțiile stomacului. Un dispozitiv asemănător unui stimulator cardiac implantat în stomac a ajutat la ameliorarea simptomelor, dar nu a prezentat o creștere semnificativă asupra motilității. În consecință, cercetătorii au emis ipoteza că electricitatea avea un efect asupra apetitului prin stimularea celulelor endocrine din stomac pentru a secreta mai multă grelină.

Ei și-au testat ipoteza pe cobai, constatând că un mic curent electric în stomac a crescut într-adevăr nivelurile de grelină. Pentru a traduce acest lucru în ceva care avea potențial clinic, au dezvoltat această capsulă care poate fi pur și simplu înghițită, evitând necesitatea unei proceduri chirurgicale.

Echipa MIT a proiectat capsula pentru un contact maxim cu peretele stomacului. Lichidele din stomac ar putea interfera cu acest lucru, astfel încât capsula conține mici caneluri cu un înveliș hidrofil care atrag fluidul departe de electrod.

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s