Tratamentul cu nanoparticule poate repara pomparea vaselor limfatice

Cercetătorii de la Georgia Institute of Technology au dezvoltat o soluție nanotehnologică pentru limfedem, o defecțiune a sistemului limfatic care are ca rezultat o retenție de lichid incomodă și ireversibilă. Eforturile anterioare de cercetare s-au concentrat pe încercarea de a crește noi vase limfatice, dar acești cercetători au adoptat o abordare diferită și, în schimb, au conceput o tehnologie de livrare a medicamentelor care poate viza în mod direct vasele limfatice lente și le poate porni acțiunea de pompare.

Pentru a realiza acest lucru, cercetătorii au folosit un medicament care a fost utilizat pentru a viza canalele de calciu pentru a permite contracția musculară a mușchilor cardiaci și scheletici. Au încapsulat compusul medicamentului în nanoparticule care au fost concepute să se acumuleze în vasele limfatice și apoi să elibereze medicamentul într-o manieră localizată. Până acum, abordarea pare să ajute vasele să-și facă treaba în mișcarea fluidului.

Vasele limfatice pot fi deteriorate prin leziuni sau, în unele cazuri, din cauza efectelor secundare ale terapiei sau intervenției chirurgicale pentru cancer. Această afectare poate duce la retenția de lichide localizată, care este inconfortabilă și poate fi dificil de tratat. Anterior, cercetătorii s-au concentrat pe încercarea de a regenera noi vase limfatice, dar această ultimă cercetare prezintă o abordare mai simplă și se concentrează în schimb pe îmbunătățirea acțiunii vaselor existente.

Georgia Institute of Technology

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s