Nanoparticulele furnizează terapie cu ARNm plămânilor

Cercetătorii de la MIT au dezvoltat nanoparticule de lipide care sunt foarte eficiente în furnizarea de terapii cu ARNm celulelor pulmonare. Introducerea agenților terapeutici în plămâni poate fi o provocare, dar există o varietate de nevoi medicale care ar putea fi abordate prin direcționarea eficientă a celulelor pulmonare cu tehnologii de nanoparticule. Aceste ultime particule sunt extrem de eficiente în furnizarea de ARNm care poate apoi codifica proteine utile din punct de vedere terapeutic în plămâni.

Proiectarea nanoparticulelor care pot trata plămânii este o provocare. De obicei, particulele trebuie proiectate astfel încât să poată fi inhalate și apoi, odată ce ajung la celulele țintă, trebuie să fie capabile să-și livreze cu succes încărcătura în interiorul celulei. Deși poate fi dificil să se atingă toți acești parametri, acest lucru cu succes ar putea debloca noi tratamente pentru bolile pulmonare, cum ar fi fibroza chistică.

Tehnologia ARNm și-a demonstrat utilitatea în vaccinurile COVID-19, astfel încât acești cercetători de la MIT au împachetat această tehnologie într-un nou tip de nanoparticule care poate viza boala pulmonară.

În testele efectuate pe cobai de laborator, cercetătorii au raportat că aproximativ 40% din celulele pulmonare au fost tratate cu succes cu o doză de particule, care a crescut la 60% după trei doze. Cercetătorii speră că această livrare extrem de eficientă va face o diferență pozitivă pentru pacienți, dacă terapia ajunge la stadiul clinic.

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s