Microparticule pentru eliberare controlată a medicamentelor

Cercetătorii de la Rice University au dezvoltat un nou tip de microparticule pentru livrarea medicamentelor, realizate dintr-un polimer numit PLGA, care a fost deja explorat pe larg ca și componentă în sistemele de livrare a medicamentelor. Cu toate acestea, ceea ce face ca aceste noi particule să fie diferite este metoda de încărcare și etanșare a acestora, care pare să le confere caracteristici de eliberare extrem de reglabile și chiar poate permite cercetătorilor să creeze particule care furnizează doze multiple de medicament sau dozare continuă în decurs de câteva luni. Cercetătorii au numit noua lor metodă de creare a particulelor PULSED (Particles Uniformly Liquified and Sealed to Encapsulate Drugs).

În timp ce tratamentul medicamentos convențional este o piatră de temelie a medicinei, nu este lipsit de defecte. Pacienții uită frecvent să-și ia medicamentele și este incomod să vă amintiți să luați o pastilă în fiecare zi sau să vizitați o clinică pentru mai multe runde de injecții. Aceste probleme i-au determinat pe cercetători să dezvolte sisteme de livrare a medicamentelor cu eliberare în timp care pot elimina munca grea din tratamentul medicamentos.

Cercetătorii au dezvoltat o nouă modalitate de a crea și a sigila particulele încărcate cu medicamente. Aceasta implică crearea unor rețele de mici cilindri, care sunt suficient de mici pentru a fi injectați printr-un ac standard. Cu ajutorul cilidrilor, cercetătorii pot modifica drastic profilul de eliberare al medicamentului încapsulat, permițând eliberarea de la 10 zile până la cinci săptămâni.

În timp ce cercetătorii au reușit să obțină eliberarea medicamentelor până la o durată de cinci săptămâni, sunt încrezători că pot modifica în continuare particulele pentru a le permite să elibereze medicamente până la șase luni. Acest lucru ar putea aduce un beneficiu enorm pacienților cu regimuri medicamentoase complicate.

Rice

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s