Capsula robotizată forează mucusul intestinal pentru a furniza medicamente proteice

Inginerii de la MIT au dezvoltat o capsulă robotică de livrare a medicamentelor care este special concepută pentru a administra medicamente delicate proteice, cum ar fi insulina, prin peretele intestinului. Proteinele nu sunt potrivite pentru administrarea orală, deoarece sunt de obicei distruse de pH-ul scăzut din intestin și nu pot trece prin stratul de mucus care căptușește tractul gastrointestinal.

Protejarea medicamentelor proteice de mediul acid și oferirea unei modalități de a traversa acest strat de mucus este scopul din spatele acestei noi tehnologii. Capsula poate fi încărcată cu proteină și apoi, odată înghițită, devine activată de pH-ul scăzut din intestin.

Pacienții cu diabet necesită adesea injecții regulate de insulină, acest lucru fiind incomod și dureros. O versiune orală a insulinei ar fi foarte utilă pentru astfel de pacienți, dar până în prezent nimeni nu a dezvoltat un mijloc eficient pentru a realiza acest lucru. Mediul acid din intestin este deosebit de ostil pentru medicamentele proteice, iar stratul gros de mucus care este prezent în intestinele noastre este o barieră în mare măsură impenetrabilă pentru proteinele intacte.

„RoboCap” este o pastilă robotizată care poate străpunge manual mucusul din intestin pentru a accesa epiteliul de bază, oferind un mijloc de a furniza proteine pe cale orală. Capsula are aproximativ dimensiunea unei multivitamine și include un rezervor la un capăt care conține medicamentul proteic și un mecanism de foraj la celălalt capăt. Capacul rotativ este alimentat de un mic motor și este împânzit pentru a ajuta la îndepărtarea mucusului.

Întreaga capsulă este acoperită cu un înveliș de gelatină care se descompune la un anumit pH atunci când ajunge în intestinul subțire. Acest lucru inițiază capacul rotativ să înceapă lucrul și, odată ce capsula străpunge stratul de mucus și ajunge la epiteliu, eliberează sarcina utilă de proteine.

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s