Cateter cu ultrasunete pentru tratarea hipertensiunii arteriale

Cercetătorii de la Columbia University Irving Medical Center și Université de Paris au testat un cateter de denervare cu ultrasunete în potențialul său de a trata hipertensiunea arterială. Tehnologia se numeșt Paradise și a fost dezvoltată de ReCor Medical. Conceptul se bazează pe fenomenul prin care activitatea neuronală hiperactivă în rinichi poate duce la creșterea retenției de sodiu și apă, care stă la baza hipertensiunii arteriale. Dispozitivul este un cateter care poate fi avansat prin sistemul vascular până când ajunge la rinichi și apoi activat pentru a produce perturbarea ultrasonică a activității nervoase.

Hipertensiunea arterială este o apariție frecventă pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, dar poate să apară și la vârsta mijlocie. Schimbările stilului de viață pot ajuta mulți pacienți, dar în unele cazuri acest lucru nu este suficient. Lăsarea hipertensiunii arteriale necontrolată poate duce la o varietate de evenimente adverse. Acest lucru a determinat această ultimă tehnologie, ultrasunetele renale, ca terapie alternativă.

Rinichii pot juca un rol cheie în hipertensiune arterială, activitatea neuronală în această zonă ducând la creșterea retenției de apă. Până în prezent, nu există tratamente disponibile care vizează direct acești nervi. Cateterul cu ultrasunete își propune să realizeze acest lucru prin bombardarea nervilor cu ultrasunete, perturbând și calmând activitatea acestora și reducând retenția de apă.

Studiul clinic a inclus peste 500 de pacienți de vârstă mijlocie cu hipertensiune arterială. Acesta a fost un grup mixt de pacienți, cu niveluri diferite de severitate a hipertensiunii arteriale și medicamente diferite.

Columbia University Irving Medical Center

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s