Bandajul inteligent monitorizează și tratează rănile cronice

Cercetătorii de la California Institute of Technology au dezvoltat un bandaj inteligent pentru rănile cronice, cum ar fi cele experimentate uneori de pacienții cu diabet. Bandajul este flexibil și elastic, dar conține componente electronice care pot monitoriza rana pentru semne de infecție, inclusiv temperatură anormală, niveluri crescute de acid uric și modificări ale pH-ului. Bandajul poate transmite aceste date către un smartphone pentru a alerta un clinician, dar în mod inteligent poate începe și să administreze tratament, inclusiv eliberarea antibioticelor care sunt stocate la bord și aplicarea unui câmp electric pe patul rănii pentru a încuraja vindecarea țesuturilor.

Rănile cronice sunt o experiență dificilă atât pentru pacient, cât și pentru clinician. Sunt greu de vindecat, dureroase și incomode. Astfel de răni pot apărea la pacienții cu diabet zaharat, adesea la extremitățile unde circulația este slabă. Din păcate, nivelurile mai mari de glucoză din sânge înseamnă că astfel de pacienți pot fi mai predispuși la infecții bacteriene în rănile cronice, iar o mică zgârietură se poate dezvolta într-un ulcer mai mare. Alți pacienți care au tendința de a prezenta răni cronice sunt cei care au suferit arsuri, care pot fi predispuși la complicații suplimentare.

Există un impuls uriaș pentru cercetători pentru a dezvolta noi tehnologii care pot ajuta la procesul de vindecare și pot lupta împotriva infecțiilor din rănile cronice.

Bandajul este fabricat din polimeri elastici și componente electronice flexibile și conține chiar și un depozit pentru medicamente antibiotice. Dacă bandajul detectează semne de infecție, cum ar fi o temperatură crescută în patul plăgii sau niveluri crescute de acid uric sau lactat, va iniția un program de alertă și tratament.

CalTech

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s