Suturi inteligente antibacteriene vizibile în tomografiile computerizate

Cercetătorii de la RMIT University din Australia au dezvoltat „cusături inteligente” care pot lupta împotriva bacteriilor și pot dezvălui locația zonei suturate în scanările CT. Suturile au fost dezvoltate pentru a reduce șansele de infecții ale locului chirurgical și, de asemenea, pentru a ușura munca clinicienilor, deoarece materialul este vizibil în scanările CT, permițând identificarea locației suturilor în corp și evaluarea rapidă a acestora.

Infecțiile la nivelul locului chirurgical reprezintă un risc pentru toate intervențiile chirurgicale și odată cu creșterea rezistenței la medicamentele antibacteriene, evitarea lor în primul rând este cu siguranță de preferat față de tratarea lor odată ce sunt stabilite. Unele proceduri au un risc mai mare de infecții ale locului chirurgical, astfel încât dezvoltarea tehnicilor pentru a ajuta acești pacienți cu risc ar fi extrem de benefică.

Aceste probleme au inspirat echipa australiană să dezvolte suturi inteligente care nu sunt doar antibacteriene, ci și radioopace.

Suturile demonstrează aceste proprietăți datorită prezenței punctelor de carbon, care sunt în mod inerent fluorescente și care îi ajută să iasă în evidență în timpul scanărilor. Cercetătorii au atașat, de asemenea, iod la punctele de carbon din suturi, ceea ce oferă atât proprietăți anti-bacteriene eficiente, cât și radiopacitate.

Până acum, cercetătorii au testat suturile și au descoperit că acestea erau încă vizibile în interiorul probei când au fost scanate, la trei săptămâni după implantare. De asemenea, suturile au ucis aproximativ 99% din bacteriile rezistente la medicamente, în decurs de șase ore.

RMIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s