Stimulare acustică pentru insomnie

Cercetătorii de la Wake Forest University School of Medicine au testat o neurotehnologie de stimulare acustică, având capacitatea de a trata insomnia. Insomnia nu este doar neplăcută, ci poate avea consecințe semnificative asupra sănătății pe termen lung, inclusiv un risc crescut de boli cardiovasculare, obezitate și diabet. Această tehnologie funcționează prin monitorizarea undelor cerebrale prin senzorii scalpului și apoi transpunerea acestor unde în tonuri auditive care sunt redate către purtător prin intermediul căștilor. Cercetătorii descriu tehnologia ca fiind „permisiunea către creier de a se asculta singur”, ceea ce îl face să rupă tiparele de stres care pot interfera cu somnul.

O noapte ocazională de somn slab este obișnuită pentru mulți dintre noi, dar unii oameni suferă de insomnie severă. Acest lucru nu este doar neplăcut și obositor, dar poate avea implicații semnificative asupra sănătății pe termen lung, subliniind importanța somnului pentru sănătatea generală. Aceasta include un risc crescut de obezitate, boli cardiovasculare și diabet. Administrarea de pastile de dormit în fiecare noapte nu este potrivită pentru toată lumea și poate avea efecte secundare sau poate duce chiar la dependență. Schimbările stilului de viață, precum sporirea exercițiilor fizice, nu funcționează pentru toată lumea, deși este posibil să ajute.

Este în mod clar necesară dezvoltarea unor soluții mai bune pentru cei cu insomnie, iar această ultimă tehnologie bifează unele dintre căsuțe. Denumită Cereset Research with Standard Operating Procedures (CR-SOP), tehnologia este o evoluție a unui sistem anterior numit High-resolution, Relational, Resonance-based Electroencephalic Mirroring (HIRREM) care utilizează computere mai rapide și senzori îmbunătățiți pentru o performanță mai bună.

Sistemul se bazează pe undele cerebrale ecou. Aceasta implică măsurarea undelor cerebrale și apoi utilizarea unui software pentru a converti aceste date despre undele cerebrale în tonuri audibile cu înălțime variabilă. Redând aceste zgomote purtătorului într-o buclă închisă, tehnologia pretinde să permită creierului să-și asculte propriile zgomote, într-un sens, care pare să creeze spațiu pentru ca activitățile stresante să se diminueze.

Până acum, într-un studiu clinic, participanții care au luat parte la 10 sesiuni de CR-SOP au raportat o reducere semnificativă a simptomelor de insomnie și îmbunătățiri majore ale funcției autonome.

Wake Forest Baptist

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s