Senzorul ingerabil dezvăluie motilitatea gastrică

Cercetătorii de la MIT au dezvoltat un senzor ingestibil care poate dezvălui probleme de motilitate gastrointestinală, cum ar fi gastropareza și boala de reflux gastroesofagian.Tehnologia este destinată utilizării ca metodă ușoară la domiciliu pentru a diagnostica astfel de probleme, care necesită de obicei proceduri mai invazive și incomode, cum ar fi endoscopia sau imagistica cu raze X.

Această nouă tehnologie se bazează pe conceptul că un câmp magnetic produs de o bobină electromagnetică devine mai slab cu cât te îndepărtezi de bobină. Această schimbare a semnalului de câmp este previzibilă, permițând cercetătorilor să calculeze distanța, cu precizie, prin măsurarea câmpului magnetic. Senzorul ingerabil măsoară câmpul magnetic din jur și îl folosește pentru a calcula distanța acestuia de la o bobină electromagnetică care se află în afara corpului. Acest lucru permite senzorului să calculeze unde se află în tractul gastrointestinal, iar aceste informații pot dezvălui medicilor care părți ale tractului sunt responsabile pentru motilitatea lentă.

Tulburările de motilitate gastrointestinală apar atunci când o parte a tractului gastrointestinal nu reușește să mute alimentele așa cum ar trebui. Acest lucru se poate întâmpla în orice parte a tractului gastrointestinal și, evident, un prim pas în tratarea acestor afecțiuni este să ne dăm seama care parte a intestinului cauzează problema. Cu toate acestea, abordările actuale sunt puțin greoaie sau invazive, necesitând expunerea pacientului la radiații sub formă de imagistică cu raze X sau tehnici endoscopice care implică inserarea de catetere de detectare a presiunii care pot măsura contracțiile intestinului.

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s