Plasture de mici dimensiuni pentru imagistica cu ultrasunete cardiacă

Inginerii de la University of California San Diego au dezvoltat un sistem cu ultrasunete purtabil pentru imagistica cardiacă. Plasturele de dimensiunea unui timbru poștal poate fi purtat pe pielea pieptului și folosește inteligență artificială și unde cu ultrasunete pentru a efectua imagistică avansată a inimii. Tehnologia poate fi purtată chiar și pentru a efectua imagini cu ultrasunete cardiace în timpul efortului. Fiecare plasture poate fi purtat până la 24 de ore și oferă informații despre cât de mult sânge pompează inima, o măsură cheie în detectarea și evaluarea unei varietăți de probleme cardiace. Cercetătorii speră că tehnologia poate duce la o monitorizare cardiacă mai accesibilă și mai răspândită.

Imagistica cardiacă este o tehnică cheie în evaluarea sănătății inimii. Cu toate acestea, de obicei, nu este posibilă în timpul activității viguroase, cum ar fi exercițiile zilnice, în ciuda faptului că imagistica în astfel de situații poate dezvălui multe informații despre inimă.

Pentru a rezolva acest lucru, acești cercetători au dezvoltat un plasture cu ultrasunete de dimensiunea unui timbru poștal care poate efectua imagini avansate, din mers. Dispozitivul poate furniza imagini ale inimii în timp real și folosește inteligență artificială pentru a interpreta undele acustice reflectate și pentru a calcula o varietate de parametri hemodinamici, inclusiv volumul vascular cerebral, fracția de ejecție și debitul cardiac.

În prezent, dispozitivele prototip necesită încă o legătură cu fir pentru a-și transmite datele, dar cercetătorii lucrează la o versiune wireless pentru viitor. Cercetătorii au, de asemenea, planuri de a comercializa tehnologia.

UCSD

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s