Masca de față electrostatică se autoîncărcă în timpul respirației

Cercetătorii de la City University of Hong Kong au dezvoltat o mască facială încărcată electrostatic care se poate reîncărca prin acțiunea de respirație a purtătorului. Încărcarea electrostatică ajută masca să absoarbă particule minuscule, cum ar fi virușii SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, astfel de măști își pierd de obicei încărcarea și capacitatea de a lega particulele, în special în medii umede. Pentru a rezolva acest lucru, cercetătorii au creat o mască cu două straturi triboelectrice de țesătură de nailon care reîncarcă sarcina pe măsură ce straturile se mișcă înainte și înapoi în timpul respirației. Măștile pot oferi protecție împotriva virușilor din aer pentru mult mai mult timp decât măștile convenționale, sporind siguranța personalului medical.

Masca a fost o componentă cheie în lupta împotriva COVID-19. Pentru majoritatea dintre noi, măștile de față au reprezentat un inconvenient ușor atunci când am mers la magazin, în mijlocul pandemiei, într-un efort de a reduce transmiterea virală în comunitate. Cu toate acestea, pentru personalul medical care are grijă de pacienții cu COVID-19, măștile sunt esențiale atât pentru siguranța personală, cât și pentru cea a pacientului.

Un mecanism eficient care poate fi implementat în măștile de față implică adsorbția electrostatică, în care o sarcină electrostatică ajută particulele mici să se lipească în măști, ajutând la completarea filtrarii mecanice oferite. Cu toate acestea, sarcina electrostatică se epuizează în timp, în special în condiții umede, care sunt greu de evitat în ceva prin care respiri.

City University of Hong Kong

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s