Care sunt beneficiile unui dezumidificator?

Un dezumidificator este un aparat care elimină umezeala regăsită în aerul din casă. Dacă dumneavoastră sau membrii familiei suferiți de astm sau alergii, un dezumidificator ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor și la ușurarea respirației.

Ciclul apei este reprezentat de evaporare, condensare și precipitare. Ceea ce s-ar putea să nu realizați este faptul că ciclul apei are loc întotdeauna în aerul pe care îl respirați, chiar și atunci când petreceți timp în interior. „Umiditatea” este o măsură a vaporilor de apă din aer, iar dezumidificatoarele îndepărtează sau reduc la minim acești vapori de apă.

Alergenii din mediu pot provoca simptome precum respiraţie şuierătoare, strănut, dureri în piept sau iritații la nivelul ochilor, iar declanșatorii principali ai alergiilor sunt mucegaiul, acarienii, polenul sau părul de animale. Uscarea aerului din interiorul casei reduce la minim acești declanșatorii.

Când există umiditate în aer, acesta devine mai greu și adesea mai dificil de respirat. De aceea, mediile cu umiditate ridicată pot fi dificile pentru persoanele care suferă de astm.

Un dezumidificator funcționează atragând curenți de aer cald în bobinele sale printr-un ventilator. Aerul cald se contractă, iar condensul este lăsat în interiorul dezumidificatorului, fiind stocat într-un rezervor atașat.

Dezumidificatorul ar trebui să poată reduce umiditatea din aer la o umiditate relativă de 30 până la 50 la sută. Multe dezumidificatoare vin cu un contor care măsoară umiditatea relativă acolo unde este plasat și puteți seta umiditatea la procentul dorit.

healthline.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s