Centura cu senzori monitorizează pacienții cu insuficiență cardiacă

Cercetătorii de la Florida Atlantic University au dezvoltat o centură care poate monitoriza pacienții cu insuficiență cardiacă pentru semne de progresie a bolii. Dispozitivul purtabil măsoară frecvența cardiacă, impedanța toracică, electrocardiograma și mișcarea, toate acestea putând furniza informații despre starea pacientului cu insuficiență cardiacă și pot permite detectarea precoce a exacerbării bolii. Până acum, cercetătorii au testat dispozitivul într-o varietate de contexte cotidiene, inclusiv activități de rutină, cum ar fi mersul.

Insuficiență cardiacă este o afecțiune care poate fi debilitantă, poate modifica viața și este progresivă. Mulți pacienți cu insuficiență cardiacă trebuie să fie internați repetat în spital, deoarece starea lor se deteriorează. Găsirea unei modalități de a monitoriza astfel de pacienți în timp ce sunt acasă ar putea aduce beneficii în ceea ce privește intervenția timpurie și rezultate mai bune pentru pacient. Deși unele monitoare sunt disponibile, nu toți pacienții sunt potriviți să le folosească, iar unele sunt invazive, necesitând un dispozitiv implantat.

Cureaua cu senzori este ușor de utilizat și detectează o varietate de semnale fiziologice în timp real. Cercetătorii au testat dacă tehnologia poate oferi citiri consistente și fiabile în timpul unei varietăți de activități de zi cu zi. Până acum, dispozitivul s-a dovedit a fi foarte fiabil.

Florida Atlantic University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s