Detectarea tensiunii arteriale și a afecțiunilor cardiace silențioase la domiciliu – Withings BPM Core

Compania Withings a prezentat dispozitivul BPM Core care printr-o simplă apăsare de buton, oferă informații legate de tensiunea arterială, electrocardiogramă și are totodată rol de stetoscop digital, toate din comfortul domiciliului utilizatorului.

Unul din 3 adulți se comfruntă cu hipertensiunea arterială. Aceasta este cauza principală a bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral și poate să nu prezinte simptome timpurii. BPM Core oferă rezultate medicale precise asupra tensiunii arteriale sistolice și diastolice. De asemenea, luarea tensiunii arteriale acasă cu BPM Core poate ajuta la evitarea sindromului denumit Sindromul halatului alb, la detectarea hipertensiunii mascate și la gestionarea hipertensiunii nocturne.

Unul din 4 adulți de vârstă mijlocie va dezvolta fibrilație atrială. Aceasta este cea mai comună formă de aritmie și poate duce la insuficiență cardiacă, oboseală și dificultăți de respirație. Fibrilație atrială, de asemenea, prezintă un risc major de accident vascular cerebral și adesea nu are simptome, dar poate fi detectată prin electrocardiogramă. BPM Core înregistrează un ECG de calitate medicală datorită a 3 electrozi: 2 în manșetă și altul în tubul de oțel ținut în timpul măsurării. Datele sunt afișate în timp real pe dispozitiv și trimise la aplicație, având feedback instantaneu asupra prezenței semnelor de fibrilație atrială.

Boala cardiacă valvulară este caracterizată printr-un defect al valvelor cardiace care poate duce la insuficiență cardiacă și poate necesita intervenție chirurgicală. Persoanele cu hipertensiune arterială sunt mai predispuse să dezvolte boli valvulare. Atunci când dispozitivul BPM Core este plasat lângă pieptul utilizatorului în timpul unei măsurători, senzorul de sunet al stetoscopului digital poate detecta frecvențele specifice ale zgomotelor cardiace care corespund deschiderii și închiderii valvelor cardiace. Folosind aceste sunete, inteligența artificială poate detecta potențialele tulburări.

Prin intermediul smartphone-ului pot fi partajate toate măsurătorile cu medicul, inclusiv istoricul tensiunii arteriale și înregistrările ECG.

Sursa: withings.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s