Tehnologia de management a diabetului pentru pacienții de tip II – Bigfoot Biomedical Unity System

Bigfoot Biomedical, o companie de tehnologie medicală cu sediul în California, a dezvoltat Bigfoot Unity System, o tehnologie de gestionare a diabetului pentru pacienții care beneficiază de terapie zilnică cu mai multe injecții. Sistemul folosește datele de monitorizare continuă a glucozei și recomandările medicului pentru a oferi recomandări privind doza de insulină, ajutând pacienții să evite incertitudinea.

Compania susține că pacienții cu diabet zaharat de tip 2 au fost, din punct de vedere istoric, defavorizați de industria tehnologică medicală, în parte pentru că astfel de pacienți tind de obicei să fie mai în vârstă la diagnosticare și, probabil, mai puțin înclinați să adopte noi tehnologii. Acest lucru contrastează cu „utilizatorii puternici” de tip 1, care sunt mai conștienți de nuanțele bolii lor la o vârstă fragedă și sunt mai dispuși să adopte noi tehnologii pentru a ajuta la gestionarea acesteia.

Bigfoot Biomedical își propune să ofere soluții tehnologice pentru a ajuta astfel de pacienți să-și gestioneze mai eficient boala.

Gestionarea eficientă a nivelului de glucoză este adesea foarte dificilă pentru persoanele cu diabet zaharat care necesită insulină, în special pentru cei cu tip 2, deoarece au mai puține instrumente concepute pentru ei în comparație cu cei cu tip 1. Verificarea nivelului de glucoză din sânge, numărarea carbohidraților, calculul bazal și injecții de insulină cu acțiune rapidă, făcând calcule la fiecare masă, totul poate fi foarte complex și copleșitor. Provocările și activitățile precum acestea sunt dificile și consumatoare de timp pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1 și tip 2. Din punct de vedere istoric, persoanele care iau mai multe injecții zilnice au avut puține soluții disponibile pentru a ușura povara acestor provocări.

O altă provocare cu care se confruntă este utilizarea suboptimă a insulinei, fie prin dozarea insulinei ratată, fie greșită. În timp, nivelurile ridicate de glucoză pot duce la complicații severe, cum ar fi insuficiență renală, boli cardiovasculare, leziuni ale nervilor sau orbire.

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 reprezintă 90-95% din populația totală cu diabet zaharat și, ulterior, generează mai multe costuri de asistență medicală decât populația de tip 1. Cu toate acestea, vedem încă un decalaj imens în progresele tehnologice pentru persoanele cu tip 2.

Bigfoot Unity le permite, pentru prima dată, persoanelor care urmează terapie cu injecție zilnică multiplă să obțină o recomandare de doză de insulină, la cerere, pe baza datelor de monitorizare continuă a glucozei și a instrucțiunilor primite de la medicul lor, ajutând să înlăture ipotezele anxioase, de management al dozei zilnice de insulină.

Bigfoot Biomedical

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s