Stimulator cardiac fără baterie alimentat cu ajutorul luminii

Cercetătorii de la University of Arizona au dezvoltat un stimulator cardiac alimentat de lumină, fără baterie, care utilizează stimularea optogenetică a cardiomiocitelor pentru a obține stimularea inimii. Cu stimulatoarele cardiace convenționale, cablurile dispozitivului sunt ancorate în peretele inimii, folosind proceduri invazive. Mici șocuri electrice sunt apoi trimise prin toată inima, provocând potențial disconfort și durere. Noul stimulator cardiac bazat pe lumină este format din patru „petale” care se înfășoară în jurul inimii în mod non-invaziv și utilizează lumina pentru a stimula contracția cardiomiocitelor modificate genetic. Tehnologia este utilă în primul rând pentru cercetarea cardiacă la animalele modificate genetic, dar poate deschide, de asemenea, calea pentru tehnologii de stimulare cardiacă mai puțin invazive la pacienții umani.

Stimulatoarele cardiace reprezintă o poveste de succes uriașă pentru pacienții cu fibrilație atrială și alte tipuri de aritmii. Oferind șocuri electrice ocazionale inimii, aceste dispozitive ajută la reglarea bătăilor inimii. Cu toate acestea, o astfel de tehnologie poate fi neplăcut de invazivă pentru pacienți. Cablurile electrice ale acestor dispozitive sunt prinse sau înșurubate în peretele interior al inimii. Mai mult, atunci când semnalele electrice sunt trimise către inimă, fiecare celulă primește șocul, ducând adesea la durere și disconfort.

Tehnologia constă într-o plasă înfăşurată care include patru petale care pot intra în contact cu o mare parte a inimii. Plasa are surse de lumină și electrozi de înregistrare care oferă informații despre bătăile inimii.

University of Arizona

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s