Smartphone și căști ieftine utilizate pentru testul auditiv accesibil nou-născuților

Cercetătorii de la University of Washington au dezvoltat un test de auz ieftin pentru nou-născuți. În mod tradițional, echipamentul pentru astfel de testare este destul de scump. Deoarece nou-născuții nu ne pot spune dacă aud ceva, testul se bazează pe crearea unui zgomot în canalul urechii și apoi pe ascultarea vibrațiilor create de celulele de păr specializate din interior.

Cercetătorii au folosit căști ieftine care sunt conectate la un mic microfon care poate asculta vibrațiile celulelor capilare. O aplicație pentru smartphone analizează apoi sunetele și poate oferi îndrumări pentru a consulta un specialist dacă apar rezultate anormale.

Efectuarea unui test de auz cu nou-născuții este importantă pentru a vă asigura că aceștia primesc sprijinul de care au nevoie dacă se dovedește că au o problemă de auz. Cu toate acestea, în multe locuri din lume, oamenii nu au acces la echipamentul de testare necesar pentru aceste proceduri.

Există o cantitate uriașă de lipsuri în materie de sănătate în lume. Proiectul celor de la University of Washington este de a valorifica omniprezența dispozitivelor mobile pe care oamenii din întreaga lume le au deja – smartphone-uri și căști cu o valoare de 2 – 3 $ – pentru a face ca screening-ul auditiv nou-născuților să fie ceva accesibil tuturor, fără a sacrifica calitatea.

Modul tradițional de a testa auzul nou-născutului este de a crea sunete în ureche la două tonuri diferite. Acest lucru face ca celulele de păr din ureche să vibreze, creând un al treilea ton. Echipamentul ascultă acest al treilea ton pentru a interpreta rezultatele testului. Cu toate acestea, echipamentul tradițional folosit pentru a efectua această procedură este foarte scump, în parte pentru că difuzoarele sale trebuie să poată reda cele două tonuri diferite fără interferențe.

Cercetătorii au apelat la căști ieftine ca alternativă și permit fiecărei căști să redea un ton diferit. Căștile sunt, de asemenea, atașate la un mic microfon care poate asculta tonul revenit de la celulele părului, iar o aplicație pentru smartphone utilizează algoritmi pentru a analiza rezultatele și pentru a reduce efectele zgomotului de fundal sau al interferențelor.

University of Washington

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s