Procedurile pediatrice ale tubului urechii în cabinetul ORL – Preceptis Medical Hummingbird

Preceptis Medical a creat sistemul de tuburi de timpanostomie Hummingbird. Dispozitivul permite chirurgilor ORL să ofere părinților și copiilor lor o opțiune sigură și mai puțin costisitoare pentru procedurile pediatrice ale tubului urechii, în confortul cabinetului. Procedura necesită doar anestezie locală și se dorește să fie mai puțin supărătoare pentru pacienții pediatrici decât abordarea convențională, care necesită anestezie generală.

Dispozitivul Hummingbird oferă o abordare cu „o singură trecere” a plasării tubului urechii, cu o incizie a timpanului și plasarea tubului cu câteva manipulări simple ale dispozitivului.

Tuburile pentru ureche sunt opțiunea principală de tratament chirurgical pentru copiii care au acumulare persistentă de lichid în urechea medie sau infecții cronice ale urechii medii. Acumularea lichidului urechii și infecțiile urechii medii (cunoscute și sub numele de otită medie) apar din cauza umflăturilor trompei lui Eustachio, care permit scurgerea mucusului din mijlocul urechii în gât. Umflarea trompei lui Eustachio poate fi cauzată de o răceală, alergii sau reflux acid, iar lichidul se poate acumula pe măsură ce virusul sau bacteriile cresc. Otita medie generează aproximativ 25 de milioane de vizite anuale la medici generalişti şi pediatri, cea mai mare prevalenţă aparând la copiii de 3-6 luni.

Dacă este lăsat netratat sau dacă acumularea de lichid ajunge la un nivel suficient de ridicat, timpanul se poate rupe. Acumularea de lichide și infecțiile urechii medii pot duce, de asemenea, la pierderea auzului, care poate duce la întârzierea dezvoltării vorbirii.

În mod tradițional, procedurile tubului urechii au fost efectuate sub anestezie generală din cauza limitărilor chirurgicale și a durerii asociate cu utilizarea instrumentelor standard pentru tratarea copiilor. Cu toate acestea, procedurile cu tubul urechii efectuate într-o sală de operație sub anestezie generală pot fi traumatizante atât pentru copii, cât și pentru părinți cu mult înainte de începerea procedurii și după terminarea acesteia.

Preceptis Medical

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s