Monitorizarea insuficienței cardiace congestive prin vorbire

Cordio Medical, o companie de tehnologie medicală cu sediul în Israel, a dezvoltat HearO, o aplicație care poate ajuta la monitorizarea insuficienței cardiace congestive. Tehnologia se bazează pe fenomenul prin care pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă demonstrează schimbări în voce pe măsură ce boala lor progresează sau înainte de exacerbarea bolii. Acestea includ sunete pulmonare, cum ar fi șuierăturile și trosniturile. Într-adevăr, unii cardiologi raportează că pot auzi schimbări în vocea pacientului lor, dar că acest lucru apare de obicei relativ târziu în timpul exacerbării bolii, ceea ce îl face mai puțin util.

Acest fenomen a inspirat Cordio Medical să dezvolte o aplicație bazată pe inteligență artificială care poate ajuta pacienții să-și monitorizeze starea. Algoritmul este potrivit pentru a identifica modificări subtile în vocea unui pacient care ar fi dificil sau imposibil de identificat manual. Procedura implică un pacient care repetă aceeași frază zilnic, iar aplicația analizează această înregistrare și o compară cu o citire de bază. Dacă s-a schimbat ceva, aplicația va anunța un furnizor de asistență medicală.

Insuficiența cardiacă congestivă apare atunci când mușchiul inimii nu pompează sânge corect, determinând sângele să revină și să se acumuleze lichid în plămâni și picioare. Această acumulare de lichid poate provoca dificultăți de respirație și umflarea picioarelor. Pentru majoritatea oamenilor, insuficiența cardiacă este o afecțiune pe termen lung care nu poate fi vindecată, dar sunt disponibile tratamente pentru a ajuta la menținerea simptomelor sub control, posibil pentru mulți ani. Unul dintre principalele tratamente pentru stabilizarea pacienților cu dezechilibru de lichide sunt diureticele, care permit organismului să elibereze excesul de lichid. Doza de diuretice prescrise este minimă, astfel încât pacientul nu riscă să dezvolte insuficiență renală. Chiar și o ușoară modificare a stării pacientului poate duce la spitalizare.

HearO este o platformă digitală de calitate medicală care permite monitorizarea prin tehnologia avansată de analiză a vorbirii, transformând dispozitivele mobile standard în dispozitive medicale avansate.

Medicul va prescrie aplicația HearO atunci când pacientul este în remisie, folosind primele 7-10 zile pentru a crea o linie de bază specifică pacientului, crescând acuratețea prin învățarea modelului personal de vorbire al pacientului. Dacă nu se descoperă nicio modificare în noile mostre zilnice de vorbire, linia de bază este actualizată cu date noi. Dacă se descoperă o schimbare, HearO emite o notificare imediată către clinica pacientului.

Cordio Medical

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s