Magneți implantați pentru controlul protetic

Inginerii de la MIT au dezvoltat un sistem care ar putea permite utilizatorilor de proteze robotizate să-și controleze mai sensibil membrele bionice. Tehnologia implică implantarea în mușchi de perechi de margele magnetice de mici dimensiuni. Când mușchii se contractă, margelele se apropie, permițând dispozitivelor protetice să calculeze mai precis intențiile utilizatorului și să le oglindească.

Sistemele actuale măsoară activitatea electrică în mușchi, dar aceasta nu este la fel de precisă ca măsurarea mișcării musculare reale. Cercetătorii au testat tehnologia ​​pe curcani, arătând că magneții implantați nu provoacă inflamație sau iritație.

Fiecare an aduce noi îmbunătățiri în tehnologia de asistență, cum ar fi noi proteze robotizate și scaune cu rotile. Sperăm că, în viitor, pacienții care își pierd un membru sau suferă de slăbiciune musculară sau paralizie vor avea la dispoziție o suită completă de proteze robotizate avansate, aducând confort și independență imediate și semnificative.

În prezent, dispozitive detectează de obicei activitatea electrică a mușchilor folosind un proces numit electromiografie de suprafață. Cu toate acestea, abordarea nu ține cont de activitatea musculară, în ceea ce privește viteza de mișcare și lungimea mușchilor în timpul contracției.

Inginerii de la MIT au denumit noua abordare magnetomicrometrie. Aceasta implică perechi simple de margele magnetice implantate care se mișcă împreună pe măsură ce mușchiul se contractă și se relaxează mai departe una de cealaltă pe măsură ce se desfășoară. Ideea este de a permite protezelor robotizate să detecteze semnalul magnetic din mușchi și să deducă intențiile utilizatorului.

Cercetători au implantat mărgele magnetice în curcani și i-au pus în jurul unei curse cu obstacole. Păsările au alergat și au sărit peste obstacole, în timp ce cercetătorii au evaluat dacă mărgelele magnetice ar putea oferi citiri precise asupra lungimii mușchilor.

Din fericire, sistemul a fost foarte util în evaluarea lungimii mușchilor și ar putea oferi o măsurătoare în mai puțin de o milisecundă. Cercetătorii au investigat și efectele margelelor asupra corpului și au descoperit că acestea nu provoacă iritații în mușchi, sugerând că sunt potrivite pentru implantare pe termen lung.

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s