Testul TORdx LUNG pentru evaluarea plămânilor donatorilor

SQI Diagnostics, o companie de tehnologie medicală cu sediul în Canada, dezvoltă testul TORdx LUNG. Tehnologia este menită să ajute clinicienii să evalueze plămânii donatorilor în adecvarea lor pentru transplant. În prezent, clinicienii evaluează de obicei plămânii donatorilor folosind variabile calitative, cum ar fi sănătatea donatorului și dimensiunea plămânilor. Unul dintre cei mai importanți factori, inflamația plămânilor, este dificil de evaluat, iar clinicienii vor respinge un organ dacă există vreo îndoială în legătură cu acesta.

Așadar, plămânii care ar putea fi de fapt potriviți pentru transplant sunt adesea respinși, agravând și mai mult lipsa de organe donatoare. În prezent, aproximativ 20% din plămânii donați sunt acceptați pentru transplant, restul de 80% fiind respinși. Pentru a oferi date concrete despre inflamația plămânilor donatorului, SQI Diagnostics dezvoltă testul TORdx LUNG.

Tehnologia implică măsurarea nivelurilor a patru biomarkeri ai inflamației într-o probă de plămâni. Sistemul poate oferi rezultate în 40 de minute, ceea ce înseamnă că este potrivit pentru timpul necesar pentru evaluarea transplantului. Dacă nivelurile de proteine ​​inflamatorii sunt ridicate în plămânii donatorilor, atunci există o șansă mai mare de complicații, în timp ce plămânii cu niveluri mai scăzute au mai multe șanse să aibă rezultate mai bune.

TORdx LUNG Test

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s