Salopeta inteligentă urmărește dezvoltarea motorie la copii

Cercetătorii de la Universitatea Helsinki din Finlanda au creat o salopetă inteligentă care poate urmări mișcările copiilor mici. Ideea este de a monitoriza îndeaproape dezvoltarea motorie și de a identifica orice probleme din timp, permițând intervenții mai devreme. Problemele cu dezvoltarea motorie pot fi legate de probleme mai ample de neurodezvoltare, astfel încât urmărirea activității unui copil mic poate oferi o fereastră către dezvoltarea generală a acestuia.

Dezvoltarea motorie este evident importantă pentru copiii în creștere și joacă un rol în dezvoltarea lor generală. Mișcarea și interacțiunea cu lumea este importantă în învățare și experiență. Copiii cu probleme de dezvoltare motrică pot avea nevoie de sprijin special, astfel încât dezvoltarea lor generală să nu fie afectată. Identificarea timpurie a problemelor de dezvoltare este benefică în implementarea intervențiilor timpurii care ghidează progresul general al neurodezvoltarii copilului.

În prezent, urmărirea dezvoltării motorii la copii impune ca cineva să stea și să privească copilul sau filmările acestora, ceea ce face dificilă urmărirea pentru perioade lungi de timp. Acest lucru necesită timp și nu este deosebit de obiectiv sau cantitativ. Pentru a rezolva acest lucru, cercetători au creat salopeta inteligentă MAIJU (Motor Assessment of Infants with a Jumpsuit).

Costumul conține o serie de senzori de mișcare. Cercetătorii au antrenat un algoritm de învățare automată pentru a identifica mișcările specifice pe care copiii le-au făcut în timp ce purtau costumul. Au fost necesare progrese substanțiale în învățarea automată pentru a antrena algoritmii în recunoașterea mișcărilor specifice care indică posibile afecțiuni medicale subiacente.

University of Helsinki

Sursa: MedGadget.com

Lasă un comentariu