Implantul bioresorbabil moale controlează durerea prin răcirea nervilor

O echipă de ingineri de la Universitatea Northwestern a creat un implant fără medicamente care poate controla durerea prin răcirea nervilor. Implantul moale este destinat să fie înfășurat în jurul unui nerv în timpul procedurilor chirurgicale care ar implica de obicei analgezie pe bază de opioide. Fiind o tehnologie fără medicamente, implantul ar putea ajuta la evitarea dependenței și a efectelor secundare pe care opioidele le provoacă frecvent. Implantul conține un lichid de răcire care suferă o evaporare controlată la locul țintă, rezultând un efect de răcire care încetinește neurotransmisia și reduce durerea. Cercetătorii au proiectat implantul să fie complet bioresorbabil, ceea ce înseamnă că se dizolvă în timp, evitând necesitatea unei proceduri de urmărire pentru a-l îndepărta.

Ameliorarea durerii este o problemă majoră, unele dintre cele mai eficiente medicamente, opioidele, având dezavantaje semnificative în ceea ce privește potențialul lor de dependență. În consecință, cercetătorii dezvoltă noi strategii care scot dependența din ecuație. Această ultimă abordare fără medicamente se bazează pe răcirea nervilor periferici, astfel încât să nu poată transmite semnale de durere către creier.

Când un utilizator dorește să beneficieze de ameliorarea durerii, poate controla o pompă externă care face ca lichidul de răcire și gazul să se amestece într-o cameră din implant, făcând lichidul de răcire să se evapore rapid și rezultând un efect de răcire asupra nervului învelit.

Northwestern University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s