Implantul auto-alimentat urmărește vindecarea coloanei vertebrale

Inginerii de la Universitatea din Pittsburgh au creat un implant auto-alimentat care poate urmări vindecarea coloanei vertebrale, oferind și suport mecanic. Dispozitivul poate fi imprimat 3D, astfel încât să se potrivească perfect unui anumit pacient, iar proprietățile mecanice pot fi, de asemenea, reglate cu ușurință pentru a fi personalizate pentru fiecare situație.

Cuștile de fuziune spinală sunt adesea introduse de către chirurgi pentru a oferi sprijin după operațiile de fuziune. Acestea tind să fie soluții standard, care nu sunt special adaptate pentru fiecare pacient. Ultima inovație tehnologică își propune să îmbunătățească acest lucru, nu doar făcând designul mai personalizabil, ci și prin introducerea unui senzor auto-alimentat care oferă informații despre vindecarea coloanei vertebrale.

Senzorul auto-alimentat folosește un nanogenerator triboelectric care produce cantități mici de electricitate atunci când este supus presiunii din partea coloanei vertebrale. Folosind un dispozitiv extern cu ultrasunete, un clinician poate citi datele de pe implant și își poate face o idee despre cum se vindecă coloana vertebrală.

University of Pittsburgh

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s