Tablete imprimate 3D pentru eliberarea controlată a medicamentelor

Cercetătorii de la University of the Basque Country au dezvoltat o tehnică care le permite să imprime 3D tablete farmaceutice folosind diferite tipuri de amidon. Modificând tipurile de amidon utilizate și forma tabletelor, echipa poate regla fin eliberarea medicamentului pentru a fi rapidă sau lentă. Aceasta include eliberarea completă a medicamentului încapsulat în doar zece minute până la șase ore, oferind un domeniu important de a aborda o mare varietate de situații terapeutice.

Tehnica ar putea permite o medicină mai personalizată pentru pacienții care necesită regimuri de dozare specializate, cum ar fi copiii mici și persoanele în vârstă. Un alt beneficiu al abordării este capacitatea de a furniza medicamente hidrofobe, care de obicei sunt dificil de formulat, deoarece nu se vor dizolva în apă.

Dozarea orală a medicamentelor sub formă de tablete ingerabile este, într-un fel, cel mai simplu mod de a administra un medicament, necesitând pacientului să înghită pur și simplu o tabletă. Cu toate acestea, există o lipsă de diversitate a dozelor disponibile pentru anumiți pacienți. Astfel de pacienți vor necesita adesea doze diferite în comparație cu dozele standard pentru adulți și pot beneficia de profiluri de eliberare diferite. Acest lucru este valabil și pentru pacienții cu niveluri diferite de severitate a bolii, iar genetica și sexul pot juca, de asemenea, un rol în cel mai adecvat profil de dozare și eliberare pentru un anumit pacient.

Cu toate acestea, tabletele sunt adesea disponibile într-o formulă „unică pentru toate”, care nu ține cont de aceste nuanțe. Pentru a rezolva acest lucru, acești cercetători au dezvoltat o metodă de imprimare 3D a tabletelor și de a ajusta eliberarea pentru a crea o abordare mai personalizată a medicamentelor orale.

University of the Basque Country

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s