Spirometru digital portabil Aluna

Pandemia de COVID-19 a pus sănătatea plămânilor pe primul loc pentru întreaga populație a lumii. Pentru cei cu boli pulmonare cronice, cum ar fi astmul, o modalitate importantă de a ține evidența sănătății plămânilor este utilizarea unui spirometru pentru a măsura cât de bine se poate mișca aerul în și din plămâni în timpul respirației forțate. Cu toate acestea, pacienții ar merge de obicei la un specialist pentru a efectua acest test. Acest lucru este incomod și împiedică monitorizarea regulată pentru a urmări îndeaproape sănătatea plămânilor și pentru a identifica orice exacerbare viitoare a bolii.

Aceasta este motivația din spatele acestei noi tehnologii, un spirometru digital, care poate fi utilizat acasă, creat de un startup medical numit Aluna. Dispozitivul este ușor de utilizat, necesitând pacientului să sufle în el zilnic, iar compania are în vedere tehnologia ca fiind similară cu testele de glucoză din sânge utilizate de pacienții cu diabet pentru a urmări starea lor.

Pentru a crește conformitatea pacientului și pentru a face procesul mai distractiv, sistemul include, de asemenea, jocuri pe computer care stimulează pacientul să folosească dispozitivul în mod regulat și să partajeze datele de sănătate pulmonară cu medicul său.

Aluna este un spirometru digital portabil, aprobat de FDA (Food and Drug Administration), care măsoară cu precizie funcțiile respiratorii ale pacienților și oferă acces de la distanță la sănătatea pulmonară a acestora.

Aluna

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s