Jocuri video pentru îmbunătățirea proceselor cognitive la adulții în vârstă

Cercetătorii de la University of California din San Francisco au dezvoltat o suită de jocuri video care au fost concepute pentru a îmbunătăți cunoașterea la adulții în vârstă. Jocurile își propun să recreeze activități comune, cum ar fi bătutul unei tobe sau conducerea unei mașini. Acestea includ, de asemenea, un algoritm care ajustează automat dificultatea jocului în funcție de cât de bine joacă cineva, ajutând să împiedice jucătorii mai puțin calificați să devină copleșiți și jucătorii mai pricepuți să nu se plictisească. În testele de până acum, jocurile au produs o eficacitate impresionantă cu o varietate de metrici cognitive, inclusiv memoria și atenția pe termen lung și scurt.

Declinul cognitiv vine odată cu îmbătrânirea, dar această ultimă tehnologie își propune să arate că multe dintre aceste schimbări sunt cel puțin parțial reversibile.

Cercetătorii speră că o astfel de tehnologie ar putea forma un nou domeniu de medicină numit „medicină experienţială”, în care intervenţiile virtuale non-invazive ar putea ajuta la abordarea unei game largi de probleme de sănătate. Jocurile își propun să trezească din nou abilitățile și procesele cognitive care tind să scadă odată cu vârsta.

Până în prezent, cercetătorii au creat un joc bazat pe ritm, în care un participant bate o tobă virtuală pe o tabletă. Participanții trebuie să se potrivească cu un model ritmic și, pe măsură ce trece timpul, indicii pe care le primește participantul dispar, forțându-i să se bazeze pe memoria lor pentru a reproduce ritmul.

University of California San Francisco

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s