Sistem 3D cu ultrasunete portabil de scanare a sânilor – ATUSA iSono Health

iSono Health a creat sistemul ATUSA, un sistem 3D cu ultrasunete portabil de scanare a sânilor. Dispozitivul este purtat la sân și nu se bazează pe experiența sau abilitățile operatorului pentru a obține scanări de înaltă calitate a sânilor .

Deoarece scanarea are loc automat, aceasta poate fi utilizată de către non-sonografi, cum ar fi asistenții medicali. Sistemul folosește, de asemenea, inteligență artificială pentru a ajuta la interpretarea scanării și la deciziile de tratament. Scanarea întregului sân este realizată în doar 2 minute, ATUSA fiind de 10-15 ori mai rapid decât sondarea manuală.

Sistemul portabil poate fi utilizat la punctul de îngrijire, ceea ce poate însemna că este potrivit pentru utilizare în părți îndepărtate sau cu resurse reduse ale lumii. Deoarece cancerul de sân este principala cauză de deces la femeile din întreaga lume, îmbunătățirea accesului la tehnologia de scanare de înaltă calitate este importantă pentru a ajuta la reducerea deceselor.

Imagistica mamară cuprinde diverse instrumente și tehnici pentru a depista, detecta și diagnostica cancerul de sân. Multe femei se vor confrunta cu o formă de imagistică a sânilor, deoarece 1 din 8 femei va fi diagnosticată cu cancer de sân invaziv în timpul vieții. Cu toate acestea, cancerul de sân are o rată de supraviețuire de 99% dacă este detectat devreme în timp ce este încă localizat în țesutul mamar.

iSono Health

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s