Monitorizarea tensiunii arteriale fără manșete

Tensiunea arterială este un factor crucial în sănătatea cardiovasculară, dar măsurarea acesteia folosind sisteme convenționale de manșete presurizate este predispusă la rezultate nesigure.

Măsurătorile continue sunt de preferat, dar sistemele bazate pe manșete de presiune sunt greoaie și incomod de purtat în mișcare. Acest lucru a inspirat monitoarele fără manșete, dar unele dintre acestea, cum ar fi sistemele optice, sunt predispuse la probleme de precizie. Vivalink, o companie de tehnologie medicală, a creat un plasture pentru măsurarea tensiunii arteriale, nefiind necesare manșete, despre care compania raportează că este mai puțin predispus la astfel de probleme.

Plasturele furnizează date continue despre frecvența cardiacă, ECG, tensiunea arterială sistolică și diastolică și frecvența respiratorie. Plasturele este reutilizabil, poate fi reîncărcat și nu necesită calibrare.

Cântărind doar 7,5 grame, plasturele are dimensiunea unui bandaj mic, este rezistent la apă și este activat pentru telemetrie. Acest lucru îl face ușor de purtat pe tot parcursul zilei și poate chiar să capteze date în timpul somnului.

Vivalink

Sursa: MedGadget.com

Un gând despre „Monitorizarea tensiunii arteriale fără manșete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s