Materialul textil care produce energie electrică pentru alimentarea dispozitivelor medicale portabile

Oamenii de știință de la Nanyang Technological University din Singapore au creat un materialul textil care generează electricitate din mișcările corpului. Țesătura ar putea ajuta la alimentarea dispozitivelor portabile medicale și a altor dispozitive mobile de diagnosticare sau terapeutice. Materialul conține polimeri extensibili care generează electricitate atunci când sunt îndoiți, presați sau periați. Țesătura este foarte robustă și poate rezista la mototolire și spălare regulată, fără pierderi de performanță. Până acum, cercetătorii au arătat că poate asigura o aprovizionare stabilă cu energie până la cinci luni.

Dispozitivele portabile medicale au extins posibilitățile de monitorizare a sănătății pe termen lung și permit pacienților să-și trăiască viața normal, ținând în același timp evidența parametrilor importanți de sănătate. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor echipamentelor electrice, dispozitivele portabile vor avea nevoie de încărcare regulată sau de schimbare a bateriei.

Filozofia din spatele acestei ultime tehnologii este de a putea încărca din mers, folosind corpurile noastre ca sursă de energie, aceste dispozitive portabile

„În ciuda capacității îmbunătățite a bateriei și a cererii reduse de energie, sursele de alimentare pentru dispozitivele portabile necesită în continuare înlocuiri frecvente ale bateriei”, a declarat Lee Pooi See, unul dintre dezvoltatori. „Rezultatele noastre arată că materialul prototip de recoltare a energiei poate valorifica energia provenită de la om pentru a prelungi potențial durata de viață a unei baterii sau chiar pentru a construi sisteme auto-alimentate.”

Nanyang Technological University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s