Senzorul de mici dimensiuni care măsura nivelurile de litiu din transpirație, de la vârful degetului

Cercetătorii de la UCLA au dezvoltat un senzor care poate furniza rapid date despre nivelurile de litiu din organism. Folosit ca tratament pentru tulburarea bipolară și depresie, litiul necesită o dozare foarte precisă și sensibilă. Prea puțin litiu nu oferă beneficii terapeutice, dar puțin prea mult poate duce la efecte secundare nedorite. În prezent, cea mai comună metodă de evaluare a nivelului de litiu implică o prelevare de sânge și teste de laborator ulterioare, ceea ce este incomod. Noul senzor electrochimic încorporează un tampon de hidrogel care facilitează măsurătorile sensibile. Un electrod ion-selectiv detectează ionii de litiu prezenți în transpirația de pe vârful degetului, oferind un rezultat în cel puțin 30 de secunde.

Senzorul de mici dimensiuni poate măsura nivelurile de litiu din transpirație, de la vârful degetului, deși cantitatea mică de transpirație care este de obicei prezentă în acea locație a reprezentat o provocare, deoarece electrozii din senzor necesită un mediu apos pentru a funcționa. Cercetătorii au încorporat un hidrogel pe suprafața senzorului, care creează condițiile acestui mediu. Gelul include glicerol, care ajută la prevenirea uscării acestuia.

„Deși poate să nu fie vizibil, corpul uman produce în mod constant transpirație, adesea doar în cantități foarte mici”, a spus unul dintre creatorii noului senzor. „Moleculele mici derivate din medicamente, inclusiv litiul, apar în această transpirație.”

ACS

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s