Masca care dezactivează proteina Spike SARS-CoV-2

Cercetătorii de la University of Kentucky au creat o nouă membrană care poate degrada proteina spike SARS-CoV-2 în doar 30 de secunde, făcând virusul inactiv. Membrana este destinată să acționeze ca o inserție în măștile de față, oferind protecție suplimentară pentru grupurile cu risc ridicat de expunere la SARS-CoV-2, cum ar fi personalul medical. Măștile ar putea filtra până la 95% din particulele din aer, dar membranele pot fi utile și în tehnologia de filtrare a aerului, care este concepută pentru a elimina particulele virale din spațiile interioare.

Societatea noastră se adaptează treptat pentru a trăi cu SARS-CoV-2. Deși vaccinurile au jucat un rol enorm în acest sens, dispozitivele de bază care ne ajută să evităm particulele virale în primul rând, cum ar fi masca, vor fi întotdeauna o parte importantă a răspunsului nostru la pandemie. Astfel de tehnologii sunt deosebit de importante pentru cei care sunt expuși în mod obișnuit la niveluri ridicate de particule virale, cum ar fi personalul medical care are grijă de cei care se îmbolnăvesc grav de COVID-19.

Maximizarea protecției pe care o oferă măștile este deosebit de importantă în această populație foarte expusă. „Acest material nou poate filtra virusul la fel ca masca FFP2, dar include și enzime antivirale care îl dezactivează complet.”, a declarat Dibakar Bhattacharyya, liderul cercetării.

„Aceste membrane s-au dovedit a fi un sistem promițător de avansare către noua generație de măști respiratorii și filtre de mediu închis, care pot reduce semnificativ transmiterea coronavirusului prin dezactivarea proteinelor virale și captarea îmbunătățită a particulelor de aerosoli”, au spus cercetătorii.

University of Kentucky

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s