Interfață creier-computer la domiciliu

Compania de tehnologie medicală Blackrock Neurotech a lansat o serie de tehnologii de interfață creier-computer. Aceste dispozitive măsoară semnale de la creierul uman pentru a controla dispozitive externe, cum ar fi computerele sau protezele prin gânduri și care, uneori, pot trimite și semnale creierului pentru a transmite informații precum invocarea simțului tactil, a auzului sau a văzului. Aceste sisteme, compuse din electronice miniaturizate, hardware și software de învățare automată, decodifică și traduc semnalele creierului în comenzi digitale, permițând oamenilor să controleze dispozitive externe, cum ar fi cursoarele computerului sau brațele robotice.

În prezent, o astfel de tehnologie utilizează hardware voluminos și greoi și, prin urmare, necesită vizite fizice la unitățile de cercetare pentru persoanele care doresc să participe la testarea sistemelor portabile de interfață creier-computer.

Acest lucru limitează persoanele care pot participa la astfel de studii pe baza proximității lor geografice față de o astfel de unitate de cercetare. Planul cu acest nou sistem este de a permite o varietate mai mare de oameni să beneficieze de tehnologie și de a deschide calea pentru o zi în care astfel de sisteme sunt mai obișnuite și sunt folosite ca tehnologii de asistență de rutină pentru cei cu paralizie.

Interfața creier-computer a companiei Blackrock s-a demonstrat în mediile de cercetare pentru a restabili funcția motrică și senzorială și comunicarea la pacienții cu o gamă largă de tulburări neurologice și leziuni, inclusiv accident vascular cerebral, paralizie sau pierdere a membrelor și este în prezent în dezvoltare și testare pentru orbire, pierderea auzului și alte limitări.

Blackrock Neurotech

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s