Inteligența artificială și imaginile cu ultrasunete îmbunătesc diagnosticul hepatic

Compania de tehnologie medicală Oncoustics a dezvoltat OnX Liver Assessment Solution, un sistem de diagnosticare cu ultrasunete bazat pe inteligență artificială pentru bolile hepatice. În prezent, detectarea bolilor hepatice este o provocare, implicând potențial sisteme de imagistică de ultimă generație, specialiști și biopsii invazive. Aceste provocări și cheltuielile aferente pot limita accesul pacientului la astfel de teste pentru cei cu indicații puternice de boală hepatică.

În consecință, în multe cazuri, boala hepatică poate să nu fie detectată până când este deja destul de avansată, limitând potențialul de detectare și tratament precoce. Există o nevoie clară pentru o metodă neinvazivă, ieftină și relativ simplă pentru a evalua ficatul unui pacient pentru semne de boală. Această ultimă tehnologie își propune să realizeze acest lucru, iar compania descrie procedura ca fiind o biopsie virtuală.

Sistemul OnX este menit să ofere o evaluare completă al ficatului de la orice clinician, testul în sine durând doar cinci minute. Testul se bazează pe un sistem de ultrasunete ieftin, la punctul de îngrijire, iar inteligența artificială folosește atât imaginile cu ultrasunete, cât și datele brute pentru a deduce starea bolii și pentru a diferenția rapid țesuturile sănătoase de cele bolnave.

Oncoustics

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s