Dispozitiv portabil care urmărește stările mentale

Cercetătorii de la New York University au creat un sistem portabil care poate măsura activitatea electrodermică, o proprietate a pielii care este influențată de stările mentale, cum ar fi stresul sau entuziasmul. Sistemul se numește Multimodal Intelligent Noninvasive Brain State Decoder for Wearable AdapTive Closed-loop arcHitectures (MINDWATCH) și poate evalua activitatea electrodermală prin măsurarea conductanței pielii. Un algoritm dezvoltat de către cercetători modelează activitatea glandelor sudoripare din piele, ca o modalitate de a evalua modificările activității electrodermice și apoi deduce ce înseamnă aceasta pentru starea mentală a purtătorului. Tehnologia are o gamă largă de aplicații potențiale, de la monitorizarea durerii și stresului la pacienții non-verbali, cum ar fi sugarii, până la protejarea sănătății mintale.

De obicei suntem foarte conștienți de propriile stări mentale și emoționale, deși acordarea unei atenții sporite unor astfel de chestiuni poate ajuta la reducerea nivelul de stres înainte ca acesta să scape de sub control. Persoanele non-verbale nu își pot exprima cu ușurință emoțiile, ceea ce face deosebit de dificilă determinarea stărilor mentale.

Oferirea unei ferestre obiective asupra stărilor noastre mentale ar fi foarte utilă în reducerea stresului și menținerea sănătății mintale bune. De exemplu, dacă vă confruntați cu un stres acut, un astfel de dispozitiv ar putea să vă avertizeze despre acest lucru și să vă invite să luați o mică pauză. Tehnologia ar putea fi foarte utilă pentru a le permite oamenilor să gestioneze mai bine condiții precum tulburarea de stres post-traumatic și autismul.

Până acum, cercetătorii și-au testat dispozitivul pe voluntari umani și au raportat că pot descifra anumite stări emoționale cu un grad rezonabil de acuratețe, în doar câteva secunde.

NYU Tandon School of Engineering

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s