Căștile cu realitate augumentată ajută chirurgii la poziționarea implanturilor

Enovis, o companie de tehnologie medicală, cunoscută anterior ca DJO, a anunțat lansarea ARVIS (Augmented Reality Visualization and Information System), o tehnologie de realitate augmentată care este concepută pentru a ajuta chirurgii în timpul plasării implantului la șold și genunchi. Tehnologia hands-free constă dintr-un ocular, montat pe o cască chirurgicală, care oferă chirurgului informații în timp real despre poziția unui implant în raport cu anatomia pacientului.

Poate fi dificil pentru un chirurg să urmărească cu exactitate anatomia pacientului ascunsă de o varietate de obstacole, cum ar fi câmpurile sterile sau țesuturile moi. Scopul din spatele acestui nou dispozitiv este acela de a permite unui computer să asiste în această sarcină, impactând cât mai puțin chirurgul. Sistemul de realitate augmentată este mai mic și mai puțin complex decât multe sisteme robotizate chirurgicale existente.

Chirurgii pot efectua, de asemenea, radiografii intraoperatorii pentru a confirma poziția implantului, dar acest lucru adaugă timp procedurii și expunere la radiații pentru pacient, chirurg și personalul chirurgical. În schimb, ARVIS preia repere ușor accesibile înregistrate de către chirurg (cum ar fi centrul genunchiului) pe care le folosește pentru a mapa un cadru de referință al anatomiei specifice a pacientului respectiv.

Tehnologia include camere cu infraroșu care pot urmări poziția instrumentelor chirurgicale, iar chirurgul poate marca repere specifice pe anatomia pacientului pentru a ajuta la orientarea sistemului la începutul și pe parcursul procedurii. În momentul în care chirurgul efectuează o rezecție sau plasează un implant, ARVIS urmărește instrumentele pentru a oferi feedback în timp real asupra poziției. La sfârșitul cazului, chirurgului i se prezintă un tablou de bord care rezumă valorile finale ale etapelor navigate ale procedurii.

Enovis

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s