Test rapid PCR la punctul de îngrijire

Oamenii de știință de la Universitatea Columbia și colaboratorii de la Rover Diagnostics au creat un test PCR rapid care poate fi utilizat la punctul de îngrijire. Cântărind două kilograme, dispozitivul portabil poate rivaliza cu sensibilitatea și acuratețea echipamentelor tradiționale de testare PCR bazate pe laborator, dar oferă rezultate în doar 23 de minute.

PCR este standardul de aur în diagnosticarea moleculară, dar în prezent testul necesită echipamente de laborator mari și voluminoase, mult timp și personal foarte instruit. În timpul pandemiei de COVID-19, acesta a fost un punct dificil în furnizarea rezultatelor testelor COVID-19 pentru milioane de oameni cu infecții suspectate. Dezvoltarea de noi tehnologii PCR care reduc aceste complicații este un domeniu activ de cercetare, iar acest ultim dispozitiv oferă un punct de testare PCR rapid, care este relativ ușor de efectuat.

Noul dispozitiv PCR cântărește aproximativ 2 kilograme și poate oferi rezultate în doar 23 de minute. Secretul din spatele acestor viteze este metoda folosită pentru termociclare. Ciclurile succesive de încălzire sunt o parte cheie a procesului PCR, iar în echipamentele tradiționale acest lucru se realizează folosind tehnologia Peltier, în care flacoanele de plastic care conțin probele PCR sunt introduse într-un bloc de încălzire metalic care aplică căldură la exteriorul fiecărei fiole.

În această ultimă tehnologie, cercetătorii au folosit termociclarea plasmonică care implică generarea de căldură în interiorul probelor. Acest lucru se realizează prin adăugarea de nanoparticule metalice plasmonice la fiecare probă și apoi folosirea de lumină infraroșie pentru a excita nanoparticulele și a genera căldură.

Columbia University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s