Suzeta inteligentă care monitorizează nivelul electroliților

O echipă de la Washington State University a dezvoltat o suzetă inteligentă care poate asigura monitorizarea continuă a nivelului de electroliți din salivă. Măsurătorile ar putea ajuta la evitarea recoltărilor de sânge, de două ori pe zi, pentru copiii prematuri. Analizele de sânge sunt în prezent o practică de rutină pentru monitorizarea semnelor de deshidratare, care pot fi periculoase pentru copiii născuți prematur. Noua suzetă folosește canale microfluidice pentru a atrage saliva în interior, iar apoi senzorii din dispozitiv măsoară concentrațiile de ioni de sodiu și potasiu și transmit datele prin Bluetooth catre o persoana autorizată.

Îngrijirea copiiilor născuți prematur se dorește să fie cât mai neinvazivă posibilă.

În prezent, personalul medical trebuie să preleve sânge de două ori pe zi pentru a măsura nivelul electroliților și a evalua dacă deshidratarea este o problemă. Cu toate acestea, acest lucru nu este doar invaziv pentru bebeluș, dar necesită o forță de muncă intensă și oferă doar un instantaneu al nivelurilor de electroliți de două ori pe zi.

Metode de măsurare a nivelului de electroliți din salivă există, dar de obicei necesită o probă de salivă care este introdusă în echipamente voluminoase. Acești cercetători au apelat la suzetă ca o modalitate de a obține măsurători în timp real care nu necesită prelevare manuală de probe sau recoltări invazive de sânge.

Suzeta inteligentă nu necesită o pompă pentru a mișca saliva, deoarece canalele microfluidice din ea atrag în mod natural saliva în interior prin acțiune capilară. Până acum, cercetătorii au testat dispozitivul la un număr de sugari și au descoperit că măsurătorile electroliților pe care le furnizează sunt comparabile cu cele obținute prin prelevări convenționale de sânge.

Washington State University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s