Medicamentele pe bază de ulei ajută pacienții cu dificultăți de înghițire

Cercetătorii de la MIT și Brigham and Women’s Hospital au dezvoltat o serie de geluri pe bază de ulei care au scopul de a-i ajuta pe cei cu dificultăți la înghițirea medicamentelor pe cale orală. Unii adulți și mulți copii au dificultăți în a lua pastile și, prin urmare, este importantă dezvoltarea altor forme de medicamente. Gelurile ar putea fi deosebit de utile în regiunile cu resurse reduse, deoarece au un cost scăzut și nu necesită refrigerare sau o sursă de apă curată pentru a suspenda medicamentul. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a furniza o mare varietate de medicamente, inclusiv medicamente hidrofobe care nu se dizolvă ușor în apă.

Pentru cei cu dificultăți la înghițire, pastilele pot fi o corvoadă. Acest lucru este valabil și pentru mulți copii, care nu se simt confortabil să înghită pastile mari care sunt concepute pentru adulți. Amestecarea unui medicament într-un lichid ar putea ajuta, dar multe medicamente nu se vor dizolva în apă. Mai mult, în regiunile cu resurse reduse ale lumii, accesul la apă curată pentru a se amesteca cu un medicament poate fi o provocare, iar stocarea soluțiilor de medicamente pe bază de apă poate fi, de asemenea, dificilă cu acces minim sau intermitent la refrigerare. Fără depozitare la rece, astfel de preparate medicamentoase pe bază de apă se pot strica.

Gelurile sunt cunoscute sub denumirea de oleogeluri și pot fi modificate pentru a forma o gamă largă de texturi, de la ceva asemănător cu iaurtul care curge până la substanțe mult mai groase asemănătoare shake-urilor de proteine. Cu toate acestea, atributul lor cheie este capacitatea lor de a solubiliza medicamentele hidrofobe.

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s