Cortină de aer care blochează aerosolii infecțioși

Cercetătorii de la Nagoya University in Japan au dezvoltat un sistem de cortine de aer de birou care împiedică aerosolii, cum ar fi particulele de COVID-19 din aer, să treacă prin acesta. Tehnologia îmbunătățește unele soluții existente, care pot crea un flux turbulent, având ca rezultat răspândirea aerosolilor. Dispozitivul de birou conține un port de aspirație dedicat care atrage aer și aerosoli în el, ajutând la reducerea dispersiei aerului. Cercetătorii speră, de asemenea, să încorporeze un sistem UV care va distruge particulele din aerul recirculat. De asemenea, aceștia au în vedere faptul că dispozitivul ar putea fi util pentru zonele de primire și alte locuri din unitățile de asistență medicală în care distanțarea socială este imposibilă.

Tehnologia perdelelor de aer, în care fluxul de aer este controlat inteligent folosind echipamente de ventilație pentru a crea o barieră invizibilă pentru particulele, este utilizată în prezent în unele spitale pentru a preveni intrarea contaminanților și a poluării aerului.

Cu toate acestea, perdelele de aer pot suferi uneori din cauza curgerii turbulente, ceea ce le poate reduce eficacitatea. Această tehnologie de ultimă oră își propune să îmbunătățească tehnologia, reducând dimensiunile, cortinele fiind destinate utilizării în zonele de recepție sau atunci când personalul medical interacționează cu pacienții pentru perioade lungi.

American Institute of Physics

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s