Stent inteligent pentru monitorizare hemodinamică

Cercetătorii de la Georgia Institute of Technology au dezvoltat un stent inteligent care poate monitoriza parametrii hemodinamici. Dispozitivul fără fir și fără baterie poate transmite datele în exteriorul corpului și este alimentat printr-un sistem de transfer de energie fără fir care utilizează câmpuri magnetice, similar încărcătoarelor fără fir care sunt disponibile pentru smartphone-uri. Sistemul ar putea fi util în monitorizarea pe termen lung și poate ajuta pacienții cu probleme cardiovasculare pentru a evita angiografiile repetate. De asemenea, poate funcționa ca o alarmă de avertizare timpurie pentru probleme precum modificările tensiunii arteriale.

Stenturile sunt utilizate în tratarea blocajelor din vasele de sânge și urmăresc să asigure menținerea unui flux sanguin adecvat printr-un vas pentru o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, stenturile nu oferă nicio informație asupra îndeplinirii scopului, fiind necesare diagnostice suplimentare pentru monitorizarea hemodinamică a pacientului. De obicei, aceasta implică o angiografie, care poate fi costisitoare și incomodă pentru pacienți și, în anumite cazuri, coloranții și radiațiile implicate pot provoca efecte secundare nedorite.

Acești cercetători au dezvoltat un stent inteligent care poate măsura și monitoriza parametrii hemodinamici, fără fir, din interiorul sistemului vascular. Dispozitivul include senzori moi și poate fi livrat folosind un cateter, la fel ca un stent obișnuit.

Implantul nu are baterie, obținând energie fără fir printr-o tehnologie de încărcare externă care folosește câmpuri magnetice pentru transferul de energie. Sistemul poate ajuta pacienții să-și protejeze sănătatea cardiovasculară pe termen lung, după plasarea stentului.

 Georgia Institute of Technology

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s