Sistem de livrare cu celule, care eliberează citokine pentru eradicarea tumorilor

Cercetătorii de la Rice University au creat un sistem de livrare a citokinelor care poate produce imunoterapie localizată la locul unei tumori timp de 15-30 de zile. Tehnologia constă în celule ARPE-19 producătoare de citokine pe care cercetătorii le-au încapsulat în mărgele mici de polimer. Acestea pot fi introduse în corp folosind tehnici minim invazive, iar mai apoi, când se află în apropierea unei tumori, eliberează citokine care stimulează sistemul imunitar să atace tumora. Cercetătorii speră că tehnologia ar putea oferi o modalitate mai eficientă de a trata cancerele deosebit de dificile, cum ar fi cancerul ovarian.

Imunoterapiile au un potențial semnificativ în tratamentul cancerului și au schimbat deja modul în care tratăm anumite tipuri de cancer. Există, de asemenea, o anumită eleganță și satisfacție în pregătirea organismului pentru a învinge cancerul în sine, iar sistemul imunitar poate fi foarte eficient în urmărirea și distrugerea celulelor canceroase atunci când este instruit corespunzător.

Această nouă tehnologie își propune să ofere imunoterapie localizată sub formă de mărgele care acționează ca „fabrici de medicamente”, pompând în mod constant o citokină. Până acum, cercetătorii au reușit să eradice cancerul ovarian și colorectal la cobai de laborator, folosind această tehnologie.

Rice University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s