Neural Sleeve – Manșon pentru probleme de mobilitate neurologică

Cionic, o companie de tehnologie medicală cu sediul în San Francisco, a creat Neural Sleeve, un dispozitiv portabil conceput pentru a îmbunătăți mișcarea celor cu probleme de mobilitate. Compania își descrie dispozitivul ca fiind o îmbrăcăminte bionică și a fost recent autorizată de FDA (Food and Drug Administration) pentru utilizare la cei cu afecțiuni neurologice care pot afecta mobilitatea, cum ar fi paralizia cerebrală și scleroza multiplă, accident vascular cerebral, paralizie cerebrală și leziuni ale măduvei spinării.

Mersul pe jos este o activitate esențială pe care mulți dintre noi o considerăm de la sine înțeles, dar pentru cei cu probleme de mobilitate poate fi un proces solicitant, cu potențialul căderi mereu prezent. Acest risc înseamnă că astfel de oameni depun un efort mult mai conștient pentru a merge în siguranță.

Terapia fizică este grozavă, dar, din păcate, durează câteva ore pe săptămână, timp de câteva luni. Așadar, cele mai frecvente intervenții la domiciliu sunt plimbările, bastonul și scaunele cu rotile. Acestea nu reușesc să abordeze sistemul neuromuscular de bază și, în loc să ajute la întărirea mușchilor și la consolidarea neuroplasticității, accelerează adesea slăbiciunea musculară.

Conceput pentru a fi purtat pe picior, Neural Sleeve simte mișcările purtătorului și apoi calculează un nivel adecvat de stimulare electrică pentru a fi aplicat la patru grupe majore de mușchi din picior. Stimularea musculară este menită să îmbunătățească mișcarea prin îmbunătățirea stabilității piciorului în timpul mersului.

Cionic

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s