Dispozitiv portabil cu microace pentru urmărirea metabolismului

O echipă de cercetători de la University of California San Diego a creat un dispozitiv portabil care utilizează un plasture cu microace de unică folosință pentru a preleva și analiza continuu lichidul interstițial. Dispozitivul portabil poate măsura nivelurile de glucoză, alcool și lactat, toate acestea putând fi informații utile pentru pacienții cu diabet. Plasturele de unică folosință este atașat la un dispozitiv electronic reutilizabil care poate comunica fără fir cu o aplicație pentru smartphone și care poate fi reîncărcat folosind stații de încărcare wireless disponibile în comerț. Cercetătorii speră că tehnologia poate fi adaptată pentru a măsura alți parametri de sănătate, extinzându-și semnificativ utilizările potențiale.

Gestionarea nivelurilor de glucoză poate fi un act de echilibru pentru pacienții cu diabet, dar tehnologia este bine pregătită pentru a elimina o parte din muncă din ecuație. Acest ultim dispozitiv portabil își propune să ofere date în timp real despre trei parametri care sunt de interes pentru această populație de pacienți și care i-ar putea ajuta să-și gestioneze mai eficient boala. Dispozitivul oferă informații despre nivelurile de glucoză, ca și în cazul monitoarelor comerciale de glucoză existente, dar oferă și date despre nivelurile de alcool și lactat.

Alcoolul poate afecta nivelul de glucoză, așa că este util pentru persoanele cu diabet să țină cont de acesta, pentru a le ajuta să anticipeze orice modificare a nivelului de glucoză în timpul sau după consumul de alcool. Nivelurile de lactat sunt un indicator al oboselii musculare, cum ar fi în timpul sau după exerciții fizice intense, iar acest lucru poate afecta și capacitatea organismului de a regla nivelul de glucoză. A avea mai multe informații despre acești parametri ar putea ajuta la o mai bună gestionare a glucozei.

Dispozitivul în sine este mic și discret. Microacele pătrund în piele și prelevează lichidul interstițial, folosind enzime de pe vârful fiecărui ac care reacționează cu substanțele țintă. Această reacție generează un curent electric minuscul pe care dispozitivul îl poate detecta și apoi transmite către un smartphone.

University of California San Diego

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s