Cercetătorii de la Boston University au proiectat o cameră a inimii pe un chip care poate bate de la sine. Tehnologia se bazează pe cardiomiocite generate din celule stem pluripotente induse și mici valve acrilice care permit fluidului pompat de cameră să vină și să plece.
Camera este susținută de o schelă acrilică subțire care își propune să imite proprietățile mecanice ale unei camere ale inimii adevărate, iar cardiomiocitele o pot comprima în timp ce bate. Cercetătorii speră că platforma le va permite să investigheze tratamente pentru bolile de inimă. Prin obținerea și utilizarea celulelor de la pacienți, tehnologia ar putea permite, de asemenea, forme unice de medicină cardiacă personalizată.

Studierea inimii s-a dovedit întotdeauna a fi o provocare, iar crearea de imitații adecvate în laborator este o parte cheie a acestei provocări. Abordarea acestui lucru este ceea ce a condus această ultimă cercetare, iar tehnologia rezultată poate, de asemenea, deschide calea pentru dispozitive care permit cercetătorilor să studieze alte organe în detaliu fără precedent.
„Putem studia progresia bolii într-un mod care nu a fost posibil înainte”, susține Alice White, un cercetător implicat în studiu. „Am ales să lucrăm la țesutul inimii din cauza mecanicii sale deosebit de complicate, dar am arătat că, atunci când luați nanotehnologie și o combinați cu ingineria țesuturilor, există potențialul de a replica acest lucru pentru mai multe organe.”

Cercetătorii și-au numit tehnologia miniPUMP. Dispozitivul este mic, cam de dimensiunea unui timbru poștal, permițând cercetătorilor de la Universitatea din Boston să profite de proprietățile mecanice variate ale materialelor la scară mică.