Aparat auditiv de 1 Dolar, pentru pierderea auzului

Cercetătorii de la Georgia Tech au dezvoltat un aparat auditiv foarte ieftin, pentru care toate componentele costă în total mai puțin de 1 Dolar. Proiectat pentru a fi purtat de către persoanele cu pierdere a auzului legat de vârstă, tehnologia oferă o mare parte din funcționalitatea aparatelor auditive convenționale, dar la un preț mult mai mic. Dispozitivul poate reprezenta un colac de salvare pentru sute de milioane de oameni din întreaga lume care au nevoie de un aparat auditiv, dar nu își permit.

Pierderea auzului legată de vârstă este foarte frecventă și poate fi izolatoare pentru persoanele în vârstă. Abilitatea de a auzi face o diferență esențială în calitatea vieții, în special pentru persoanele în vârstă care pot avea mai puțin acces la relațiile sociale. Auzul are un impact direct asupra felului în care ne simțim și asupra felului în care ne comportăm.

Deși pierderea auzului poate fi o lovitură uriașă, costurile pentru un aparat auditiv pot să ajungă până la 5.000 de Dolari pentru o pereche, în Statele Unite. În multe părți ale lumii, oamenii pur și simplu nu au fonduri pentru a cumpăra aparate auditive standard.

Aparatul auditiv cu costuri reduse dezvoltat de către echipa de cercetare a fost asamblat folosind piese open source și o carcasă imprimată 3D, toate ajutând la reducerea costurilor. Dispozitivul este conceput special pentru adulții în vârstă care au tendința de a experimenta pierderea auzului la frecvențe mai înalte. Aceasta înseamnă că prototipul nu trebuie să ia în considerare diferitele tipuri de pierdere a auzului și, prin urmare, nu necesită același tip de tehnologie sofisticată folosită în aparatele auditive avansate.

Noul dispozitiv folosește filtre electrice, mai degrabă decât procesoarele scumpe de semnal digital prezente în aparatele auditive convenționale.

Echipa plănuiește să construiască o versiune mai mică a dispozitivului lor și speră să o testeze clinic.

Georgia Tech

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s