Spray-ul care blochează pătrunderea SARS-CoV-2 în celulele nazale

Cercetătorii de la University of British Columbia au creat un spray nazal care poate bloca intrarea SARS-CoV-2 în celulele din cavitatea nazală, oferind potențial protecție și tratament pentru COVID-19. În mod emoționant, în testele de laborator, spray-ul pare să funcționeze împotriva tuturor variantelor cunoscute ale virusului, inclusiv a variantei Omicron, care arată o oarecare rezistență la vaccinurile existente.

Spray-ul a crescut dramatic supraviețuirea într-un model de cobai cu COVID-19 sever, evidențiind potențialul său atât ca tratament, cât și ca profilactic. Spray-ul conține un medicament care inhibă o enzimă din celulele nazale care este implicată în intrarea virală în celule.

Omicron este o variantă extrem de contagioasă, iar relaxarea restricțiilor în multe regiuni a dus la un număr fără precedent de infecții. Acest lucru evidențiază necesitatea unei atenții suplimentare și a noilor tehnologii care ne pot ajuta să eliminăm definitiv această pandemie.

„Compusul este unic pentru că blochează intrarea la suprafața celulei, fără a fi nevoie să intre în celulă, ceea ce îl împiedică să provoace vreo deteriorare detectabilă a celulei”, susține un cercetător implicat în studiu.

University of British Columbia

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s