Gelul hemostatic Vetigel oprește sângerarea, la contactul cu sursa acesteia

Compania de tehnologie medicală Cresilon este specializată în dezvoltarea tehnologiilor hemostatice. Aceștia au creat un gel hemostatic pe bază de plante care poate opri sângerarea foarte rapid atunci când este aplicat pe o rană.

În prezent, tehnologia Cresilon este vândută sub denumirea de Vetigel pentru a fi utilizată de către medicii veterinari pentru sângerările care apar în timpul intervențiilor chirurgicale sau lucrărilor dentare, sau cele cauzate de traumatisme. Cu toate acestea, compania a prezentat recent tehnologia FDA (Food and Drug Administration) pentru autorizare. Dacă este aprobat, produsul ar putea fi foarte util în oprirea sângerărilor la pacienții umani.

Abordările actuale pentru hemostază necesită aplicarea presiunii sau administrarea de agenți de coagulare, iar ambele tehnici au dezavantajele lor, inclusiv un timp de așteptare de până la câteva minute până la oprirea sângerării. Această nouă tehnologie își propune să ofere oprirea extrem de rapidă a sângerării și acționează ca o barieră mecanică asupra locului de sângerare.

Mai mult de jumătate dintre persoanele cu leziuni traumatice, inclusiv hemoragii, mor în câteva minute de la accident sau rănire, potrivit unui raport de la Baylor University Medical Center. Totodată, aproape 2 milioane de oameni din întreaga lume mor din cauza hemoragiei în fiecare an, conform unei recenzii publicate de New England Journal of Medicine.

Amestecul celor două polizaharide pe bază de plante formează un gel vâscos, capabil să oprească sângerarea la contact, fără a fi nevoie să se aplice o presiune manuală. Gelul formează o barieră mecanică instantanee asupra sursei de sângerare, oprind orice, de la o tăietură mică, până la sângerare arterială traumatică. Tehnologia oferă o modalitate rapidă și eficientă de a controla sângerarea atât la punctul de îngrijire, cât și în sala de operație, fără presiune, pregătire sau condiții speciale de depozitare.

Cresilon

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s